Hallituksen kokous 7/2021 - tiedote

18.8.2021

Hallituksen kokous 7/2021 - tiedote

Hallitus kokoontui etäkokouksen merkeissä 11.8.2021 pienen kesälomatauon jälkeen.

Jäsenistön suunnalta on tullut toiveita liittyen Sporting Dog / Monitoimijenkki -kiertopalkintoon, sillä nykyisten sääntöjen mukaan pisteytyksissä huomioidaan näyttely-, agility-, mejä- ja tokotulokset. Moni on toivonut, että myös muiden uudempien lajien, esimerkiksi rallytokon, tulokset huomioitaisi. Sporting Dog / Monitoimijenkki -kiertopalkinnon lahjoittajat Tiina Nuutero ja Outi Heikkinen ovat laatineet säännöt ja heiltä tiedusteltiin päivitysmahdollisuudesta. Ohessa vastaus:

”Me olemme tätä miettineet ja pohtineet monelta kantilta. On totta, että monia uusia lajeja on tullut ja varmasti tulee pitkin matkaa. Sporting dog eli monitoimijenkki kiertopalkinto tehtiin kuitenkin kiertämään sen 20 vuotta ja siinä ollaan kohta puolivälissä. Toki tiedostamme, että esim. Rally-TOKO on saavuttanut laajempaa kiinnostusta ja jenkkejä alkaa pikkuhiljaa sielläkin kilpailla enemmän. Koemme kuitenkin, että pitääksemme palkinnon ns. tasapuolisena kaikille, myös niille, jotka ovat kisaan jo osallistuneet aiempina vuosina, ei tunnu järkevältä muutella sääntöjä aina uuden lajin tullessa kuvioihin. Erityisen hankalaksi muodostuisi myös pisteytys monessakin uudemmassa lajissa koska pisteiden vastaavuus lajien kesken ei ole mikään läpihuutojuttu. Ja toisaalta, rotumestaruuksia ei käydä kuin nyt mukana olevissa lajeissa joten siltäkin osin lajit eivät olisi tasapuolisia pisteiden suhteen. Eikä tietääksemme meillä ole rally-TOKO, nosework tmv. kilpailuja Vuoden koirissakaan. Ehkä niistä olisi parempi aloittaa ensin. Hienoa, että jenkkien kanssa harrastetaan. :)”

Hallitus selvittää parhaillaan aktiiviharrastajien avustamana, millä tavoin saisimme huomioitua myös muiden lajien harrastajat, joiden lajeille ei vielä ole olemassa Vuoden Jenkki -kilpailua. Pyrimme siihen, että vuoden 2022 alusta alkaen voisimme tarjota jotain myös näiden ”puuttuvien lajien” harrastajille yhdistyksen puolesta. Kiitos kaikille harrastajille, kun olette esittäneet toiveita ja kehitysehdotuksia!

Yhdistyksen perinteinen Club Show on tarkoitus pitää 11.9.2021 Kangasalla. Seuraamme koronatilanteen kehittymistä päivittäin ja selvitämme yhdessä viranomaistahojen kanssa, voidaanko tapahtuma järjestää turvallisesti. Hallitus kokoontuu ylimääräiseen kokoukseen 25.8.2021 tekemään päätöksen Club Shown järjestämisestä ja jäsenistöä tiedotetaan välittömästi asiasta.

Amerikancockerspanieleiden nykyinen PEVISA on voimassa 31.12.2022 saakka. PEVISA-äänestys tulee käsiteltäväksi ensi vuoden kevätkokoukseen ja 4/2021 -lehdessä tulee olemaan lisätietoa aiheeseen liittyen.

Hallitus